Søke forbrukslån på nett

Hele prosessen med å søke forbrukslån kan gjøres på nett. Det betyr at du enkelt kan sammenligne ulike banker og få best mulig rente. Gjør prosessen enkel, bruk kalkulatoren under og velg tilbyderen som passer deg best!

Lånebeløp:
Nedbetalingstid:

Hvorfor er det smart å søke forbrukslån på nett?

Muligheten til å søke forbrukslån på nett har revolusjonert forbrukslån bransjen. Det som før var en lang prosess med møter i banken kan nå gjøres på noen tastetrykk.

Penger som bytter person etter å ha søkt forbrukslån på nett

Innhold på siden

📝 Foreslåtte innlegg

Dette innlegget er skrevet av:
Redaksjonen

Redaksjonen består av flere økonomer som har over 5 års erfaring med økonomi og finansiering. Les mer om oss her.

Hva er et forbrukslån på nett?

Forbrukslån på nett er, som navnet tilsier, et forbrukslån du søker om på nett. Uten behov for å fysisk besøke en bank eller finansinstitusjon. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet i personlige eiendeler, som for eksempel egen bolig. 

Det at lånet er uten sikkerhet gjør det mye enklere å ta opp lånet, men det gjør også at banken får en større risiko. For at det skal være lønnsomt for banken å gi ut slike lån må banken kreve en høyere rente. Tenk på det på denne måten, hvorfor skulle en långiver lånt bort penger uten sikkerhet uten å ta ekstra betalt for det? 

Digital søknadsprosess for forbrukslån gjør det mulig å søke på nett

I dagens digitale tidsalder har mange tradisjonelle prosesser blitt modernisert for å tilby forbrukerne en mer strømlinjeformet og effektiv opplevelse. Dette inkluderer søknadsprosessen for forbrukslån. Banker og andre finansinstitusjoner har erkjent verdien av digitalisering og har som et resultat implementert en digital søknadsprosess som bringer en rekke fordeler for både långivere og låntakere. 

Fordeler med å søke forbrukslån på nett

1.  Rask søknadsprosess

Når livets uforutsette hendelser inntreffer, kan det være behov for rask tilgang til kapital. Enten det dreier seg om en plutselig bilreparasjon eller en spontan reise, tilbyr forbrukslån en effektiv løsning. Ved å søke på nett kan du:

  • Sende en elektronisk søknad: Det meste av søknadsprosessen kan nå gjennomføres online, ofte med umiddelbar respons.
  • Signere med BankID: Dette sikrer en rask og trygg prosess.
  • Rask utbetaling: Mange långivere kan overføre pengene til kontoen din samme dag som lånet blir godkjent.

2. Digitalt blir prosessen mye mer komfortabel

Ved å søke forbrukslån digitalt kan du søke lån fra komforten av ditt eget hjem, uten å måtte planlegge et bankbesøk i arbeidstiden. Banker har ofte åpningstider som gjør det vanskelig å kombinere med en travel hverdag. Ved å søke på nett kan du søke når det passer deg.

3. Enklere sammenligning

Vårt digitale sammenligningsverktøy gir deg en bedre oversikt over de beste rentene, vilkårene, og gebyrene, slik at du kan ta en mer informert beslutning. Sammenligning av tilbud er avgjørende for å få en god avtale. Ved å møte opp hos individuelle banker får man et partisk bilde av tilbudet. Hvis man ikke søker forbrukslån på nett må man planlegge besøk hos flere banker for å sammenligne tilbud. Dette er meget tidskrevende og ineffektivt.  

Prosessen ved å søke forbrukslån på nett

Før du starter prosessen med å søke forbrukslån på nett, er det viktig å forberede all nødvendig dokumentasjon. Dette kan være inntektsopplysninger, kredittscore og annen relevant informasjon om deg. Det neste steget er å velge riktig bank. Med så mange banker som tilbyr muligheten til å søke forbrukslån på nett, er det viktig å gjøre en grundig undersøkelse for å sikre at du velger en pålitelig aktør. Det er her vi kommer inn. Når du har valgt en bank, vil du bli veiledet gjennom et brukervennlig søknadsskjema. Etter innsendelse kan det variere fra noen timer til dager før du mottar et svar. Dette varierer utfra hvilken dag du søker, lånebeløpet og så videre.

Husk at det er viktig å sende søknad til flere banker.  

Se opp for useriøse banker på nett

Muligheten for å søke forbrukslån på nett har gjort inngangsprisen for banker mye lavere. Dette har ført til en eksplosjon av ulike aktører som tilbyr forbrukslån. På mange måter er dette positivt fordi det øker konkurransen. På den andre siden har det også ført til mange useriøse aktører. Myndighetene har innført strenge regler for banker som utsteder forbrukslån for å forhindre useriøse aktører som utnytter låntakere. Men det finnes fortsatt aktører som går under radaren. På søkeforbrukslån.no sammenligner vi kun aktører med et godt rykte og som er godkjent av finanstilsynet. Dette er for å sikre at du som forbruker ikke blir misbrukt.

Konklusjon

Å søke forbrukslån på nett har forandret måten vi tilnærmer oss finansiering. Med sin enkelhet, hurtighet og fleksibilitet, gir den en opplevelse som tradisjonelle bankbesøk rett og slett ikke kan matche. Samtidig kan det at det er så enkelt føre til at det er fare for å gå i fallgruver. Det å ta opp et forbrukslån burde ikke være en impuls avgjørelse. Å ikke tenke seg om kan få store konsekvenser. Det er utrolig viktig å tenke seg godt om og å sette av tid til å sammenligne. 

Ofte stilite spørsmål

Forbrukslån kan bruker på hva enn du vil. Noen banker kommer allikevel til å spørre deg hva du skal bruke pengene på, men uansett hva du svarer her kan du bruke det på hva du vil. Bankene spør kun om dette for å forsikre seg om at ikke skal bruke pengene på noe ulovlig. 

Når man søker forbrukslån på nett kan man forvente svar veldig fort. Noen banker tilbyr nesten øyeblikkelige svar ved online søknader, mens andre kan ta opptil noen dager, spesielt hvis de trenger ytterligere dokumentasjon eller vurdering.

Nominell rente er grunnrenten på lånet uten å ta hensyn til gebyrer og frekvensen av renteberegning. Effektiv rente, derimot, inkluderer alle kostnader og gebyrer forbundet med lånet. Effektiv rente er derfor det som er relevant for deg, ettersom at det er denne renten du skal betale.

Ofte kan det øke sjansene for å få innvilget et forbrukslån uten sikkerhet dersom du søker med en medlåntaker.

Ofte søker man sammen med sin samboer som i ditt tilfelle, men det er ikke noe i mot å søke med en slektning eller venn.

Når man søker med en medlåntaker får man en samlet kredittscore. Denne kredittcoren er ofte bedre fordi det minimerer risikoen til banken. Det er viktig å huske på at begge (låntager og medlåntager) blir juridisk ansvarlig for at betalingsplanen følges.

 

Pengene blir overført direkte til den bankkontoen du har oppgitt i søknaden. Dette skjer etter du har godkjent lånesøknaden.

For forbrukslån er nedbetalingstiden på maks 5år. Hvis du skal refinansiere kan man få en nedbetalingstid på 15år.

Bruksområde:

Kredittkort: Gir deg muligheten til å bruke penger opptil en bestemt kredittgrense. Du kan bruke kredittkortet til å betale for varer og tjenester, ta ut kontanter fra minibanker (ofte med en høyere rente), og i noen tilfeller overføre penger.

Forbrukslån: Gir deg et engangsbeløp som du kan bruke som du vil. Pengene overføres vanligvis direkte til din bankkonto.

Tilbakebetaling:

Kredittkort: Hver måned mottar du en regning som viser dine transaksjoner, utestående saldo, minimumsbetaling og betalingsdato. Hvis du ikke betaler hele beløpet innen forfallsdatoen, vil du bli belastet renter på det gjenværende beløpet.

Forbrukslån: Du betaler vanligvis tilbake i faste månedlige avdrag over en avtalt periode. Rente og gebyrer blir ofte inkludert i disse betalingene.

Nei, en søknad på forbrukslån er ikke bindende og er helt uforpliktende. 

Når du sender inn en søknad om forbrukslån vil du motta en avtale på mail. I avtalen står det info om blant annet renta, beløp, nedbetalingstid osv.

Hvis du er fornøyd med avtalen kan du enkelt signere den med bank-id og få pengene overført.

Det er derfor du kan søke forbrukslån hos mange banker og sikre deg den beste renta.