Søke forbrukslån med lav rente

Det aller viktigste når du skal søke forbrukslån er å få lav rente. Bruk sammenligningsverktøyet til å se hva de ulike bankene tilbyr! Renten er individuell og det er en rekke tiltak du kan gjøre for å få lavest mulig. Les artikkelen under for å lære mer.

 
Lånebeløp:
Nedbetalingstid:

Hvordan få lavest rente når du søker forbrukslån?

For å få lavest mulig rente må du kort sagt overbevise banken om at du er en trygg låntager.   

Bilde av renten som går ned ved forbrukslån

Innhold på siden

📝 Foreslåtte innlegg

Dette innlegget er skrevet av:
Redaksjonen

Redaksjonen består av flere økonomer som har over 5 års erfaring med økonomi og finansiering. Les mer om oss her.

Hvorfor søke forbrukslån med lav rente?

Renten på et lån kan ofte føles som en liten prosent, men over tid kan den ha en enorm innvirkning på din økonomi. Å søke forbrukslån med lav rente betyr ikke bare lavere månedlige avdrag, men også tusenvis av kroner spart over lånets levetid. Et lån på 50 000 kroner over 4 år med en rente på 6.81 % vil for eksempel utgjøre en rentekostnad på 28 000 kroner. Får du kuttet renten ned til 5% vil du spare cirka 8 000 kroner. I tillegg vil en større del av månedsbetalingene dine gå mot hovedbeløpet og ikke rentekostnaden. Dette betyr raskere tilbakebetaling.

Tips for å få forbrukslån med lavest rente

Som vi har sett på i vår artikkel om forbrukslån på dagen, er det å søke forbrukslån en enkelt og hurtig prosess. Spørsmålet nå er hvordan du kan få forbrukslån med best rente. Her er 5 tips!

Vis at du er en trygg låntager

Fortell banken at du alltid betaler alle forpliktelser til rett tid. Enten det er husleie eller strømregning. Har du noen forfalte fakturerer eller verre, en inkassosak er det viktig å betale disse nå. Har du en betalingsanmerkning må du kvitte deg med den før du søker lån. Det er fult mulig å få forbrukslån selv om du har forfalte fakturaer og til og med inkassosaker, men dette kan påvirke renten du får. Det er så å si umulig å få et lån hvis du har betalingsanmerkninger.

Sørg for at du ikke har mye gjeld fra før

Har du allerede gjeld i form av et boliglån eller et forbrukslån? I så fall kan bankene finne på å gi deg en høyere rente. Jo flere lån du har jo mer risikabelt blir det for en bank å gi deg et nytt lån. Spesielt hvis det er snakk om lån uten sikkerhet. Prøv å betal ned andre smålån eller kredittkort gjeld før du søker om et forbrukslån. Dette er for å få lavest mulig rente.

Søk med andre for å få lav rente

Hvis du har mulighet til å ta opp lånet i felleskap med en annen person for eksempel en samboer vil du nesten alltid få lavere rente. Nå har banken to inntektskilder å forholde seg til. Dette utgjør nå en lavere risiko for banken noe som vil si at du får en lavere rente. 

Legg ved så mange inntektskilder som mulig

Når du er i dialog med banken bør du vise til så mange inntektskilder som mulig. Legg ved hovedkilden din som for eksempel lønnslipp eller trygdeutbetalinger. Legg også med andre inntekter som barnebidrag, hobbyinnekt, overføringer fra andre personer og stønader. Hvis banken ser at du har flere inntekter vil du sannsynligvis få lavere rente.

Søk hos flere banker

Sist men ikke minst er det viktig å søke forbrukslån hos flere banker for å få lavest mulig rente. På denne måten kan du få flere tilbud med ulik rente og deretter velge den beste. Dette er fordi ulike banker kan vurdere din økonomi ulikt. Kalkulatoren øverst på siden vår gir deg en oversikt over de beste forbrukslånene.

Lånesummen avgjør om du kan søke forbrukslån med lav rente

Når du søker forbrukslån kan du velge lånebeløpet fra cirka 5 000 til mange hundretusen. Lån under 50 000 kalles ofte for «smålån» og har nesten alltid vesentlig høyere rente. Tar du opp et større lån kan du få lavere rente. Samtidig er det viktig å huske at dette vil si at du får et høyere månedsbeløp å betale. 

Ofte stilte spørsmål

Behandlingstiden varierer fra bank til bank. Noen banker tilbyr nesten øyeblikkelige svar ved online søknader, mens andre kan ta opptil noen dager, spesielt hvis de trenger ytterligere dokumentasjon eller vurdering. Trenger du pengene fort? Sjekk ut vårt innlegg om forbrukslån på dagen!

Smålån og mikrolån refererer vanligvis til lån med mindre beløp, ofte med kortere tilbakebetalingstid. De kan ha høyere renter sammenlignet med større forbrukslån på grunn av den økte risikoen forbundet med mindre og kortere lån.

Nominell rente er grunnrenten på lånet uten å ta hensyn til gebyrer og frekvensen av renteberegning. Effektiv rente, derimot, inkluderer alle kostnader og gebyrer forbundet med lånet, og gir dermed et mer nøyaktig bilde av den faktiske årlige kostnaden ved lånet.

Forbrukslån har alltid høyere rente enn et lån med sikkerhet i bolig for eksempel. Men det betyr ikke at du ikke kan få et forbrukslån med lav rente. Har du trygg økonomi og har sammenlignet ulike banker vil du få en lav rente.

Pengene blir oftest overført direkte til den bankkontoen du har oppgitt i søknaden.

 

For forbrukslån er nedbetalingstiden på maks 5år. Hvis du skal refinansiere kan man få en nedbetalingstid på 15år.

Bruksområde:

Kredittkort: Gir deg muligheten til å bruke penger opptil en bestemt kredittgrense. Du kan bruke kredittkortet til å betale for varer og tjenester, ta ut kontanter fra minibanker (ofte med en høyere rente), og i noen tilfeller overføre penger.

Forbrukslån: Gir deg et engangsbeløp som du kan bruke som du vil. Pengene overføres vanligvis direkte til din bankkonto.

Tilbakebetaling:

Kredittkort: Hver måned mottar du en regning som viser dine transaksjoner, utestående saldo, minimumsbetaling og betalingsdato. Hvis du ikke betaler hele beløpet innen forfallsdatoen, vil du bli belastet renter på det gjenværende beløpet.

Forbrukslån: Du betaler vanligvis tilbake i faste månedlige avdrag over en avtalt periode. Rente og gebyrer blir ofte inkludert i disse betalingene.