Forbrukslån på dagen

Her kan du sammenligne og få forbrukslån på dagen. Takket være BankID og andre digitale løsninger er det nå mulig å motta pengene samme dag som du søker. Under kan du se en oppdatert liste over de beste bankene i Norge som tilbyr lån på dagen.

Lånebeløp:
Nedbetalingstid:

Hvordan er det mulig å få forbrukslån på dagen?

Banker implementert systemer som gir raske tilbakemeldinger og beslutninger. Dette betyr at fra det øyeblikket du sender inn søknaden din til pengene er på kontoen, kan hele prosessen fullføres i løpet av bare én dag.

bilde av mann som står ved siden av en forbrukslån på dagen kontrakt
Innhold på siden

📝 Foreslåtte innlegg

Dette innlegget er skrevet av:
Redaksjonen

Redaksjonen består av flere økonomer som har over 5 års erfaring med økonomi og finansiering. Les mer om oss her.

Forbrukslån på Dagen: digitaliserte løsninger

Vi lever i en tid hvor hastighet og øyeblikkelighet er blitt en norm. Fra streamingtjenester som gir oss tilgang til tusenvis av filmer og serier i et øyeblikk, til same-dag-levering av pakker – vi er vant til å få det vi ønsker, raskt. Dette prinsippet har også funnet veien til finansbransjen, og forbrukslån på dagen er et glimrende eksempel.

Hva er forbrukslån på dagen?

Forbrukslån på dagen er lån hvor hele søknadsprosessen, fra innsending til godkjenning og utbetaling, kan skje innen 24 timer. Dette er ideelt for de som står overfor en øyeblikkelig økonomisk krise eller en uventet utgift og trenger rask tilgang til midler.

Forbrukslån på dagen er et kraftig verktøy i den moderne verden, og når det brukes riktig, kan det være et fantastisk middel for å navigere i uventede økonomiske utfordringer. Det er imidlertid viktig å bruke denne typen lån med forsiktighet og gjøre gode forberedelser. Med riktig planlegging og ansvar, kan du dra nytte av de mange fordelene uten å falle i potensielle fallgruver. 

Slik søker du forbrukslån på dagen

  1. Forbered deg: Gjør en realistisk vurdering av din økonomi. Hvor mye trenger du, og hva kan du håndtere av månedlige avdrag?
  2. Sammenlign tilbud: Dette er kanskje det viktigste steget. Bruk nettsider som denne til å sammenligne forbrukslån for å finne den beste avtalen.
  3. Søk hos flere: Søk hos minst 3-4 ulike långivere for å få et bredt spekter av tilbud. 
  4. Vent på tilbakemelding: Hos disse bankene kan dette gå fort. Hvis du søker på formiddagen kan du forvente svar i løpet av dagen.
  5. Vurder tilbudene nøye: Se spesielt på den effektive renten, da denne inkluderer alle gebyrer og er den faktiske prisen på lånet.
  6. Godta det beste tilbudet: Når du har bestemt deg, signere låneavtalen med BankID.

Dokumentasjon innhenting kan føre til lenger behandling

Når du søker om et forbrukslån på dagen, kan tidsbruken påvirkes av behovet for å legge ved inntektsdokumentasjon. Har du ikke slik informasjon klar kan prosessen ta lenger tid.

Ofte ber bankene om denne dokumentasjonen hvis lånebeløpet går over en viss sum, for eksempel 50 000.

Selv om bankene har en ide om hva inntekten din er ettersom at de gjennomfører en kredittsjekk, ønsker de i noen tilfeller å bekrefte at det ikke har vært noen endringer.

Dokumentasjon du bør ha klar før du sender søknad:

  • Siste lønnsslipp (enkelte banker kan be om de tre siste måneders lønnsslipper).
  • Den nyeste skattemeldingen din.
 
I enkelte tilfeller ønsker banken også å stille noen spørsmål angående dokumentasjonen din. I slike tilfeller kan ting ta lenger tid.

Lånebeløpet i seg selv kan øke behandlingstiden

Som nevnt over har digitaliserte prosesser gjort at søknader kan behandles nesten umiddelbart. Derimot vil de fleste banker sette en saksbehandler til å behandle lånesøknader på betydelige summer. Ofte er grensen på om en søknad kan behandles fullstendig automatisk rundt 50 000 kroner. 

Søker du etter et lån på over 50 000 kroner kan det ta noe lenger tid. Dette er fordi det krever at et menneske fysisk går gjennom søknaden. Det i seg selv er ikke en langvarig prosess, men det betyr at du bare vil kunne få et tilbud innenfor bankens åpningstider. Trenger du et tilbud raskt er det derfor større sjangser å få dette for «mindre» beløp.

Ikke alle banker tilbyr forbrukslån på dagen

Per oktober 2023 er det omtrent 25 nisje banker som tilbyr forbrukslån på dagen. De fleste banker vil ha litt lenger behandlingstid (1-2 dager). Dette er for å kunne vurdere deg som låntager bedre.

Bankene som prioriterer super rask utbetaling av forbrukslån vil ofte ta en noe høyere rente, men ikke alltid. Derfor er det som sagt tidligere lønnsomt for deg å sende flere søknader. Å sende flere søknader er den beste måten å sikre seg lavest mulig rente.

Kjekt å vite om å søke forbrukslån på dagen

Du kan bruk pengene på hva du vil

Forbrukslån er lån du kan bruke på hva du vil. Hvis du er i en nødssituasjon, og trenger penger raskt kan et forbrukslån på dagen være løsningen. Typiske situasjoner der et forbrukslån på dagen er aktuelt er feks at: vaskemaskinen streiket, bilen fikk problemer, eller at du må på en nødreise. 

Renten kan være høyere på lån med kort behandlingstid

Renten på et forbrukslån på dagen er ofte høyere enn et vanligforbrukslån på grunn av risikofaktoren involvert. Slike lån tilbys raskt, ofte uten grundig kredittsjekk eller med minimal dokumentasjonskrav. Dette betyr at banken eller långiveren tar en større risiko ved å låne ut penger så raskt. For å kompensere for denne økte risikoen, setter de en høyere rente. Her kan du lese mer om hvordan banker fastsetter renten på lån.

Rask tilgang til kapital:

Forbrukslån på dagen gir deg muligheten til å få umiddelbar tilgang til nødvendige midler. Dette kan være svært verdifullt i uforutsette situasjoner der du trenger penger raskt, som en plutselig bilreparasjon eller medisinske utgifter.

Enklere godkjenningsprosess:

Siden forbrukslån på dagen ofte har en mer strømlinjeformet søknads- og godkjenningsprosess, kan de som kanskje har blitt avvist av tradisjonelle banker ha en høyere sjanse for godkjennelse.

Ingen krav om sikkerhet:

De aller fleste forbrukslån har ingen krav til sikkerhet, noe som betyr at du ikke trenger å stille eiendeler som sikkerhet for lånet.

Fleksibilitet i lånebeløp:

Du kan vanligvis velge nøyaktig hvor mye du ønsker å låne, innenfor gitte grenser, noe som gir deg frihet til å tilpasse lånet etter dine spesifikke behov.

Ofte stilite spørsmål

Generelt gir forbrukslån deg fleksibilitet til å bruke lånet på det du måtte ønske, enten det er å konsolidere gjeld, finansiere en større anskaffelse, betale for en ferie, eller håndtere uforutsette utgifter. Imidlertid er det viktig å huske at det er et lån som skal tilbakebetales, så det bør brukes ansvarlig.

Behandlingstiden varierer fra bank til bank. Noen banker tilbyr nesten øyeblikkelige svar ved online søknader, mens andre kan ta opptil noen dager, spesielt hvis de trenger ytterligere dokumentasjon eller vurdering.

 

Smålån og mikrolån refererer vanligvis til lån med mindre beløp, ofte med kortere tilbakebetalingstid. De kan ha høyere renter sammenlignet med større forbrukslån på grunn av den økte risikoen forbundet med mindre og kortere lån.

Nominell rente er grunnrenten på lånet uten å ta hensyn til gebyrer og frekvensen av renteberegning. Effektiv rente, derimot, inkluderer alle kostnader og gebyrer forbundet med lånet, og gir dermed et mer nøyaktig bilde av den faktiske årlige kostnaden ved lånet.

Ofte kan det øke sjansene for å få innvilget et forbrukslån uten sikkerhet dersom du søker med en medlåntaker.

Ofte søker man sammen med sin samboer som i ditt tilfelle, men det er ikke noe i mot å søke med en slektning eller venn.

Når man søker med en medlåntaker får man en samlet kredittscore. Denne kredittcoren er ofte bedre fordi det minimerer risikoen til banken. Det er viktig å huske på at begge (låntager og medlåntager) blir juridisk ansvarlig for at betalingsplanen følges.

 

Pengene blir oftest overført direkte til den bankkontoen du har oppgitt i søknaden.

 

For forbrukslån er nedbetalingstiden på maks 5år. Hvis du skal refinansiere kan man få en nedbetalingstid på 15år.

Bruksområde:

Kredittkort: Gir deg muligheten til å bruke penger opptil en bestemt kredittgrense. Du kan bruke kredittkortet til å betale for varer og tjenester, ta ut kontanter fra minibanker (ofte med en høyere rente), og i noen tilfeller overføre penger.

Forbrukslån: Gir deg et engangsbeløp som du kan bruke som du vil. Pengene overføres vanligvis direkte til din bankkonto.

Tilbakebetaling:

Kredittkort: Hver måned mottar du en regning som viser dine transaksjoner, utestående saldo, minimumsbetaling og betalingsdato. Hvis du ikke betaler hele beløpet innen forfallsdatoen, vil du bli belastet renter på det gjenværende beløpet.

Forbrukslån: Du betaler vanligvis tilbake i faste månedlige avdrag over en avtalt periode. Rente og gebyrer blir ofte inkludert i disse betalingene.

Nei, en søknad på forbrukslån er ikke bindende og er helt uforpliktende. 

Når du sender inn en søknad om forbrukslån vil du motta en avtale på mail. I avtalen står det info om blant annet renta, beløp, nedbetalingstid osv.

Hvis du er fornøyd med avtalen kan du enkelt signere den med bank-id og få pengene overført.

Det er derfor du kan søke forbrukslån hos mange banker og sikre deg den beste renta.