Forbrukslån 20 år

En rekke banker tilbyr forbrukslån til deg som er 20 år. Under kan du sammenligne banker som tilbyr forbrukslån til 20åringer. Husk at vær søknad vurderes induviduelt og renten vil variere fra person til person.

 
Lånebeløp:
Nedbetalingstid:

Kan man få forbrukslån når man er 20 år?

Det korte svaret er på det spørsmålet er: Ja. Men det er noen ting som er viktig å tenke på. Les artikkelen under og bruk sammenligningsverktøyet over for å se hvilken tilbyder som passer dine behov best.  

20 åring som slapper av etter å ha inngått et forbrukslån

Innhold på siden

📝 Nyeste innlegg

Dette innlegget er skrevet av:
Redaksjonen

Redaksjonen består av flere økonomer som har over 5 års erfaring med økonomi og finansiering. Les mer om oss her.

Mange finansinstitusjoner og kredittformidlere gir forbrukslån til 20-åringer. Det er viktig å ta seg tid og ikke bare velge det første og beste. Dette for å sikre de beste rentevilkårene og for å sørge for at du ikke blir låst til et ugunstig lån.

La oss guide deg gjennom prosessen for å få finansiering til den best mulige prisen.

Lån ved 20 år – Uten sikkerhet

Flere variabler påvirker om du får innvilget et lån, men alder spiller en vesentlig rolle.

Ulike banker som gir forbrukslån uten sikkerhet har forskjellige alderskrav. Noen krever at du er minst 18 år, mens andre kan ha et krav på opptil 25 år.

Unngå å tegne flere smålån. Det er ofte mer kostnadseffektivt med ett større lån, da mindre lån kan ha høyere renter.

Fordeler med å bruke lånemegler

Når du søker om lån, enten det er for bolig, bil, båt eller forbruk, lønner det seg å sammenligne ulike tilbud.

Dette kan gjøres ved å sende søknader til hver enkelt bank eller ved å benytte en lånemegler.

Lånemeglere er flinke til å samle tilbud fra ulike banker, noe som sparer deg for tid. De har et samarbeid med en rekke banker og kan innhente tilbud på vegne av deg. Du får tilbudene rett til e-post, vanligvis innen 24 timer, og alle er uforpliktende. Å bruke en megler kan gi deg bedre oversikt, raskere svar, og du får tilgang til rådgivning.

Tre aktører som tilbyr forbrukslån for 20-åringer inkluderer Axo Finans, Sambla og Lendo. Disse har ulike samarbeidspartnere, krav og tilbud. Bruk sammenligningsverktøyet over for å se nærmere.

Bankers alderskrav ved lån

Selv om mange 20 åringer har en stabil inntekt og minimale gjeldsforpliktelser, kan alderen være en barriere for noen banker. Men alderskravet er ikke alltid fast og kan variere fra bank til bank. Noen ser på alderen som en veiledende faktor, vektlegger inntekt, og vurderer hver søkers individuelle situasjon. Mens en 20 åring kan ha en lavere inntekt sammenlignet med eldre søkere, øker dette potensielt risikoen for mislighold. Det er dog viktig å påpeke at ikke alle i denne aldersgruppen nødvendigvis har høy risiko.

Hvordan banker vurderer lånesøknader

Banker har et sett av standard kriterier de bruker for å vurdere lånesøknader. Dette inkluderer minimumsalder, inntektskrav, statsborgerskap, og tidligere betalingshistorikk. I tillegg blir kredittverdighet og kredittscore brukt for å vurdere risikoen ved å låne ut til en bestemt person, og derved renten. Det finnes mange banker som gir forbrukslån til 20 åringer, til og med 18 åringer.

Kredittscore og betydningen for unge lånesøkere

Alder spiller en rolle i hvordan kredittscore beregnes. Generelt sett vil yngre søkere, som 20 åringer, ha en kortere finansiell historikk, noe som kan føre til en lavere score. Men det betyr ikke nødvendigvis at de er et dårligere lånealternativ. Ved å bygge opp en positiv kredittscore tidlig, kan dette åpne dørene for gunstigere lånevilkår i fremtiden.

Hvordan kredittscore påvirker lånevilkår for 20 åringer

To personer kan søke om samme lån og få ulike rentebetingelser basert på kredittvurderingen. En person som har vært i arbeidslivet lenge og hatt stabil inntekt over flere år utgjør en lav risiko for utlåner. Derfor får denne personen mest sannsynlig lavere rente enn en 20 åring med kort økonomisk historikk. Når du vurderer lånetilbud, se på effektiv rente og total kostnad, ikke bare den nominelle renten.

Hva inngår i de effektive rentene?

Effektiv rente gir en helhetlig representasjon av lånekostnadene. Den omfatter den nominelle renten samt alle tilknyttede gebyrer, slik som etableringsgebyr og termingebyr. For forbrukslån er det spesielt viktig å være oppmerksom på denne raten for å forstå de faktiske kostnadene ved lånet.

Nyttig å vite om forbrukslån for 20 åringer.

Du kan bruke pengene slik du selv vil som 20 åring

En av de største fordelene med forbrukslån for 20 åringer er at du bestemmer helt selv hva pengene brukes til. Uansett om det er til ny bil, ferie med venner, eller tur på byen (selv om du fort kan angre på det dagen etter).

Mange banker har aldersbegrensninger.

Mange banker har 25 års aldersgrense på forbrukslån avtalene sine. Dette snevrer ned tilbudene du som 20 åring kan velge. På grunn av dette kan du risikere å få en høyere rente ettersom at du har færre aktører å velge mellom. 

Man trenger ikke sikkerhet for å få et forbrukslån

Forbrukslån krever ingen sikkerhet. Men veldig ofte trenger du en viss inntekts historikk, slik som de siste tre måneders lønnslipp.

Valgfri nedbetalingstid

Mange lån tilbyr fleksible løpetider, som lar deg bestemme hvor lenge du vil bruke på å betale tilbake lånet basert på din økonomiske situasjon.

Ofte stilte spørsmål

Behandlingstiden varierer fra bank til bank. Noen banker tilbyr nesten øyeblikkelige svar ved online søknader, mens andre kan ta opptil noen dager, spesielt hvis de trenger ytterligere dokumentasjon eller vurdering.

Smålån og mikrolån refererer vanligvis til lån med mindre beløp, ofte med kortere tilbakebetalingstid. De kan ha høyere renter sammenlignet med større forbrukslån på grunn av den økte risikoen forbundet med mindre og kortere lån.

Ofte kan det øke sjansene for å få innvilget et forbrukslån uten sikkerhet dersom du søker med en medlåntaker.

Ofte søker man sammen med sin samboer som i ditt tilfelle, men det er ikke noe i mot å søke med en slektning eller venn.

Når man søker med en medlåntaker får man en samlet kredittscore. Denne kredittcoren er ofte bedre fordi det minimerer risikoen til banken. Det er viktig å huske på at begge (låntager og medlåntager) blir juridisk ansvarlig for at betalingsplanen følges.

 

Pengene blir oftest overført direkte til den bankkontoen du har oppgitt i søknaden.

 

For forbrukslån er nedbetalingstiden på maks 5år. Hvis du skal refinansiere kan man få en nedbetalingstid på 15år.

Bruksområde:

Kredittkort: Gir deg muligheten til å bruke penger opptil en bestemt kredittgrense. Du kan bruke kredittkortet til å betale for varer og tjenester, ta ut kontanter fra minibanker (ofte med en høyere rente), og i noen tilfeller overføre penger.

Forbrukslån: Gir deg et engangsbeløp som du kan bruke som du vil. Pengene overføres vanligvis direkte til din bankkonto.

Tilbakebetaling:

Kredittkort: Hver måned mottar du en regning som viser dine transaksjoner, utestående saldo, minimumsbetaling og betalingsdato. Hvis du ikke betaler hele beløpet innen forfallsdatoen, vil du bli belastet renter på det gjenværende beløpet.

Forbrukslån: Du betaler vanligvis tilbake i faste månedlige avdrag over en avtalt periode. Rente og gebyrer blir ofte inkludert i disse betalingene.